Open repetitie Uncle Phil


Donderdag 7/4 hield Uncle Phil een ‘open repetitie’ om de set al even te peilen bij het publiek.
Viewfinder was ook aanwezig en schreef er een leuk artikel over:

Link naar het artikel zelf (thx Sven!!)

Ruisbroek. Donderdagavond. 7 april 2016. Een doordeweekse dag. Toch voor velen onder ons. Maar niet voor Uncle Phil. Een jong muziekgroepje met thuisbasis in Ruisbroek.

UNCLE PHIL REPETEERT VANAVOND VOOR SELECT PUBLIEK

Vanavond repeteert Uncle Phil voor de eerste keer voor een zeer select publiek in hun repetitielokalen in Ruisbroek. Gansbroekstraat 44 (met industrienummer 615!!). In de professionele lokalen van ST Events.

Hun eerste tryout in Turnhout nadert met rasse schreden. 14 april 2016 in Keizershof. Hun officiële tryout!

Je merkt dat er toch wel wat positieve zenuwen door de lucht zweven.

Johan the sailor man, en gitarist van Uncle Phil geeft het beste van zichzelf.

POSITIEVE ZENUWACHTIGHEID IN RUISBROEK

Er heerst toch wel wat positieve zenuwachtigheid in Ruisbroek. Logisch. Tina bedankt ons voor onze komst. Als een echte gastvrouw legt ze uit wat de bedoeling van vanavond is.

Tina, zangeres bij Uncle Phil verrast je als dé rappende funky stadstroubadour uit Ruisbroek! Een engeltje met een geweldige stem.

Repetitie mét publiek om Uncle Phil sterker maken met het oog op hun eerste optredens in Turnhout (Keizershof) en Gent (Charlatan). De groep nodigt ons uit om feedback te geven zodat ze zich kunnen perfectioneren.

Dan komen de eerste noten uit de boxen. De vier Uncle Phil-leden verdwijnen stilaan maar zeker in hun beats. Ze hebben er duidelijk zin in en brengen dit over op hun publiek!

WAT BRENGT UNCLE PHIL EIGENLIJK?

Zelf kan ik Uncle Phil niet in één categorie plaatsen. Wel hoor ik duidelijk invloeden van de seventies, eighties, nineties en 2000-ties. Ik hoor funk, soul, pop. Gaande van Diana Ross tot Rihanna en Daft Punk. Geweldig.

Het is geen lolletje om de bassist van Uncle Phil, Dries, te fotograferen als hij speelt. Hij beweegt heel de tijd en leeft zich volledig in in zijn muziek.

De groep uit Ruisbroek neemt je mee op reis doorheen veertig jaar muziekgeschiedenis. Je hoort dat er een rode draad is in de playlist. Alleen kan ik het nog niet thuis brengen.

WAT IS HET VOORJAARSPROGRAMMA VAN UNCLE PHIL

Slechts enkele maanden oud en toch al de eerste optredens kunnen fixen. Straf! Wil je Uncle Phil aan het werk zien, dan moet je zeker komen naar één van hun tryouts.

Dit voorjaar is Uncle Phil te zien in Turnhout en in Gent.

Kom zeker langs. De optredens zijn gratis. Ook voor de ambiance moet je niet betalen. Daar zorgt de groep wel voor.

OP EEN WARME ZOMERAVOND

Uncle Phil is eigenlijk nog niet zo lang bezig. Het is gestart als een onder onsje op een warme zomeravond met Dries, Jelle en Johan. Ergens in de zomer van 2015.

“Wat denk je ervan om iets funky te brengen? De Peppers ofzo? Cool, ok. Let’s do this!

Maar dan zag het drietal een documentaire over Nile Rodgers. Nile Rodgers is een muzikale duizendpoot. Hij speelt muziek. Hij maakt muziek. Hij componeert muziek. Hij producet muziek. Wat een palmares.

Het is dan ook begrijpelijk dat hij voor vele muzikanten een inspiratiebron is. Zo ook voor Uncle Phil.

Jelle, drummer bij Uncle Phil, is de enige die een playlist voor zich mag leggen.

WIE IS UNCLE PHIL?

Uncle Phil bestaat uit vier bandleden. Net zoals The Beatles, maar dan anders.

  • Tina Schoutens: beauty in the front, rappende stemvirtuoos, funky stadstroubadour uit Ruisbroek
  • Jelle Vinck: trommelende drummer, de enige die de playlist voor zich mag leggen
  • Johan Roelandt: freak out gitarist, zachtaardige sailor man
  • Dries Verhaert: immer bewegende bassist, regular Flea en snowboarder

Tot gauw,

Sven

PS: Weten jullie vanwaar de naam Uncle Phil komt? De naam is een ludieke verwijzing naar de tv-serie Fresh Prince of Bel Air. De nonkel van Will, Philip Banks, gooit Jazz er altijd uit. Zo gooit Uncle Phil jazz ook uit hun repertoire; Ze spelen soul, disco, funk en pop. Geen jazz dus.